Massage
Een goede massage is niet alleen prettig en ontspannend maar ook heel doeltreffend bij pijn of klachten en om je lichaam beter te laten functioneren. Bovendien is het positieve effect op je stressniveau en hormoonbalans groot. Een regelmatige massage is onderdeel van een gezonde leefstijl, juist tijdens de zwangerschap of de (pre)menopauze.
Behandelingen, trajecten en consulten bij balance touch vallen onder de complementaire zorg en kunnen geheel of gedeeltelijk worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Deze vergoedingen gaan niet ten koste van je eigen risico.
Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage is een totale lichaamsmassage die met warme olie wordt gegeven op de blote huid. De massage duurt een uur. Je rug, schouders, nek, hoofd, armen, handen, benen en voeten (dus eigenlijk de gehele achterzijde van je lichaam) worden daarbij gemasseerd.
Massage tijdens je zwangerschap
De zwangerschapsmassages die ik geef, doen niet onder voor de gewoonlijke rug-schouder-nek of ontspanningsmassages. Omdat ik werk op een prenataltafel, is er geen reden meer om ondersteund door kussens op je zij te moeten liggen. Deze tafel is speciaal hiervoor ontwikkeld en bevat uitsparingen voor zowel je borsten als je buik. De uitsparing voor je buik is verstelbaar en je kunt dus ‘op je buik liggen’ (al lig je er eigenlijk omheen) vanaf het begin van je zwangerschap tot aan de allerlaatste week.
Bamboemassage
Een ontspannende maar tegelijkertijd wat stevigere massage die met opgewarmde bamboestokken in combinatie met handen en warme olie wordt gegeven, dat is een bamboemassage. Deze massagecombinatie zorgt voor een intensieve dieptewerking en voor een verhoogde toevoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van afvalstoffen. Hierbij worden spieren, aanhechtingen en bindweefsel intensief behandeld en het lymfesysteem en de bloedsomloop intensief geactiveerd.
Klachtgerichte (deel)massage
Een klachtgerichte massage is bedoeld om blessures te voorkomen of helpen herstellen en daarnaast om het vervelende effect van overbelasting (spierpijn, verharding, verzuring, knopen) te verminderen. Tijdens sportinspanning, maar ook tijdens het dagelijks leven kunnen er problemen ontstaan. Bijvoorbeeld stress, een verkeerde werkhouding, een niet alledaagse zware inspanning of training en zelfs kou kunnen leiden tot gespannen en pijnlijke spieren.